Şırnak’ın ekonomisinin temel taşlarını, madencilik,tarım ve ticaret oluşturmaktadır. Kırsal bir kesim olan Şırnak’ta başlıca geçim kaynağı ise hayvancılıktır. Yaylalarda pek çok küçükbaş hayvan beslenmektedir.
Hayvanlardan üretilen başlıca ürünler ise; terayağı, peynir, yün, kıl ve tiftik tir. İklim olarak farklılıkların yaşandığı Şırnak’ta yüksek kesimlere çıkıldıkça doğu Anadolu iklimi görülmekte iken diğer kesimlere gidildikçe karasal iklim hakim olmaktadır.
Madencilik alanında gelişmiş olan Şırnak’ta asfaltit tipi kömür için 82 milyon tonluk rezerv ile ülkemizin rezervinin tamamına sahiptir. 2009 yılında faaliyete geçen termik santrali mevcuttur. Cudi ve Gabar dağlarının kesiştiği noktadaki Şerafettin Elçi havalimanı ile havayolu bağlantısı kurulabilinen Şırnak’a demiryolu ile ulaşım ise Siirt’in Güney Kurtalan Ekspresi ile mümkün olabilmektedir. Türkiye’nin her yerinden karayolu ile ulaşıma ise müsaittir.
Siz de Şırnak’ta işkur onaylı iş arıyorum diyorsanız, özellikle Şırnak’ta iş arıyorum diyorsanız ve Şırnak’ta İş bulmak için ne yapmalıyım diyorsanız sizlere Şırnak açık iş ilanları ile ilgili bilgiler sunduğumuz Cv Benim Şırnak iş ilanı sayfamızı incelemenizi tavsiye ediyoruz. Şırnak iş ilanı ile ilgili yapacağınız her türlü iş ilanı sorgulaması sonucunda ilgili iş ilanının niteliği hakkında açık bilgi sahibi olurken, kendinize uygun işe başvuru yapmanız birkaç saniyenizi almaktadır. İşverenlerin ilan sahiplerinin sürekli takip ettiği cvbenim’de başvurunuzun onaylanması çok kısa sürmektedir.
Eski adı ile Nuh, yeni adı ile Şırnak, Güneydoğu Anadolu bölgemizde bulunan bir ilimizdir. Tarihsel olarak çok eski ve köklü bir geçmişe sahip olan Şırnak Katip çelebinin on yedinci yüzyılda yazdığı seyahatname de Nuh tufanı öncesine dayanan bir geçmişi mevcuttur. Şırnak iş ilanı ile ilgili güncel ve nitelikli bilgilere cvbenim’den ulaşabilirsiniz.