Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Bilecik’te ormanların yarısı Bozüyük’te, geri kalanları ise Gölpazarı, Osmaneli ve Söğüt’te bulunmaktadır. Çok eskilerden İpek böcekçiliği çok yaygın olarak sürdürülürken, Yunan işgali sonrası dutluk bölge yıkılınca ipekböcekçiliği gerilemiştir.
Bu olumsuz duruma rağmen Bilecik’e bağlı yaklaşık 135 köyde ipekböceği besleme gelenekleri devam etmektedir ve son yıllarda hızla gelişme gözlenmektedir. Etkin nüfusunun %70 ‘inin tarım ile uğraştığı Bilecik’te modern tarım, sulama ve gübrelemede modern tarım aletleri kullanılmaktadır. Bilecik su bakımından zengin bir ildir. Ortalama % 40’ı ekime müsait olan Bilecik’in başlıca tarım ürünleri baklagiller, buğday, arpa, mısır ve nohuttur. Tarım faaliyetlerinden sonra bir diğer ekonomik geçim kaynağı ise hayvancılık olan Bilecik’te mera ve çayırlar arazilerinin ortalama % 7 sini oluşturmaktadır.
Nitelikleriniz ne türde olursa olsun, hangi sektörde hizmet ediyor olursanız olun, tecrübeleriniz hangi sektöre uygunluk gösteriyorsa o sektörü tercih etmeniz sizin için elzemdir. İş arıyorum diyorsanız, Bilecik’te iş bulmak için ne yapmalıyım diyorsanız sizin için hazırladığımız Cv Benim Bilecik iş ilanı sayfasını inceleyebilir, kendinize uygun bulduğunuz part time ve full time işi seçerek iş başvurusunda bulunabilir, başvurunuz olumlu sonuçlandığında ise işinize başlayabilirsiniz. Cvbenim’de paylaşılan Bilecik iş ilanları tamamen gerçek ve firma ilgilisi kişilerin oluşturmuş olduğu iş ilanlarıdır.
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş tarihinden beri il olarak devam eden, coğrafi olarak güney Marmara bölümünde bulunan, yüzölçümü 4307 km2, nüfusu 250.000+ in üzerinde olan, il trafik numarası 11 olan ilimizdir Bilecik. Osmanlı imparatorluğunun doğduğu topraklar olarak bilinen ve Her yıl Ertuğrul Gazi’yi anma ve Söğüt şenlikleri gerçekleştirilmektedir. Bilecik iş ilanı ile ilgili cvbenim’i takip edebilirsiniz.