Ekonomisi büyük çapta hayvancılık, tarımcılık ve ormancılığa dayanan Bingöl’de etkin nüfusun % 85 ‘i bu ilgili sektörlerde çalışmaktadır. Sanayisi gelişmeyen Bingöl’de inşaat ve imalat sanayi sektöründe çalışanların oranı % 3 ‘dür. Tarım Bingöl’ün dik e sarp vadilerinde % 2,5 ekime müsait yerlerde ise % 3 ‘dür.
Başlıca tarım ürünleri arasında arpa, buğday, darı, çavdar ve baklagiller gelmektedir. Bununla birlikte hayvancılık ve ormancılık ta son derece gelişmiştir. Kış aylarının çetin geçmesi ve bölgenin çoğunun karla örtülü olması nedeni ile yer altı madenleri henüz keşfedilmemiştir. Kalkınmada öncelikli iller arasında yer alan Bingöl için sanayinin gelişmesi anlamında tedbirler her geçen gün alınmaktadır. İrili ufaklı bir çok sanayi tesisinin bulunduğu Bingöl’ün günlük 40 ton kapasiteli çeltik fabrikası bulunmaktadır.
Doğu Anadolu bölgesinin yukarı Fırat bölümünde yer alan, doğusunda Muş, Kuzeyinde Erzurum ve Erzincan olan, Batısında Tunceli ve Elazığ, Güneyinde ise Diyarbakır illeri ile komşu olan tarihte bilinen en eski adı Cebel-Cur olan Bingöl, merkez ilçesi dışında toplam yedi ilçeden oluşmaktadır. Denizden yüksekliği 1151 metre olan Bingöl daha önceleri Göynük suyu üzerinde bir düzlüğe kurulmuş iken sürekli ve hızla gelişmesi sonucu 1950 lerin sonunda hakim düzlüğe taşınmıştır. Siz de Bingöl iş ilanı ile ilgili arama yapıyor ve doğru sonuca ulaşmakta sıkıntı yaşıyorsanız cvbenim.com’dan faydalanabilirsiniz.