Çinisi ile ünlü olan Kütahya’da Avrupa ve dünyada tek çini müzesi bulunmaktadır. İlin ekonomik yapısını sağlayan en önemli etken tarım sanayine dayanmaktadır.
Aktif nüfusunu % 70 ‘i tarım, hayvancılık, avcılık, ormancılık ve balıkçılık ile uğraşmaktadır. Gayri Safi Hasılanın %30’a yakını tarımdan elde edilmekte olan Kütahya’da verimli ovalarda en çok tahıl elde edilmekle beraber sebzecilik ve meyvecilik te son derece gelişmiştir. Öyle ki kirazı ve vişnesi çok meşhurdur. Tarımdan sonra en önemli sektör hayvancılık olan Kütahya’da halkın bir bölümü geçimini hayvancılıktan sağlamaktadır.
Kütahya’da İşkur onaylı iş arıyorum diyorsanız ve Kütahya’da iş bulmak için ne yapmalıyım diye soruyorsanız %70 faal nüfusun tarım ile ilgilendiği, ekonomisinin tarım üzerine kurulu olduğu bu güzel şehrimizde Tarım sektöründe veya tarım sanayinde iş bulma imkanınız çok yüksek olacaktır. Tarımdan sonra hayvancılığın gelişmiş olması ve çayır ve meraların bol olması nedeniyle bu sektörde de istihdam edilmeniz olası olabilmektedir.
Yurdumuzun coğrafi olarak Ege bölgesinin iç batı Anadolu bölümünde yer alan, Merkez ilçesi ile birlikte toplam 13 ilçesi olan, 59 belediye ve 513 köyden oluşan, kuruluş tarihin tam olarak bilinmemekle birlikte milattan önce 3000 yıllarına uzandığı düşünülen bir ilimizdir. İç Anadolu bölgesi ile ege bölgesi arasında geçiş merkezidir. Kuzeyinde Bursa, kuzeydoğusunda Bilecik, doğusunda Eskişehir ve Afyon, güneyinde Uşak, batısında Manisa ve Balıkesir illerimiz ile komşu olan Kütahya gelişmekte olan sanayisi ve zengin tabii yer altı ve üstü kaynakları, üniversitesi, termal kaynakları ve tesisleri, el sanatları ve tarihi ile çok önemli bir değere sahiptir. Kütahya iş ilanı ile ilgili detaylı bilgilere cvbenim’den ulaşabilirsiniz.