Tarla tarımı çok önemli olan Siirt’te başlıca tarım ürünleri ; arpa, buğday, nohut, pirinç, mercimek, tütün ve soğandır. Faal nüfusunun % 65 ‘ i tarım ile uğraşan Siirt’te tarımdan sonra en önemli geçim kaynağı Hayvancılık olmaktadır.
Yaylaları hayvancılığa elverişli olan Siirt’te genellikle sığır, koyun, kıl keçisi, teftik keçisi beslenmektedir. Türkiye çapında meşhur olan Pervari balı ise arıcılığın çok meşhur olduğunu göstermektedir. Bölgede sanayi fazla gelişmemiştir. Başlıca sanayi tesisleri Yem fabrikası, un fabrikası, meyan balı fabrikası, tuğla fabrikası, kiremit fabrikası ve teneke fabrikalarıdır. Tiftik ipliği ile dokunan Siirt battaniyeleri ise çok sayıda bulunan dokuma tezgâhlarında dokunmaktadır.
Siirt İşkur onaylı iş arıyorum diyorsanız ve Siirt’te iş bulmak için ne yapmalıyım diyorsanız Siirt açık iş ilanları ile ilgili Cv Benim sayfasını günlük olarak takip edebilir, böylelikle Siirt iş ilanı ile ilgili en son gelişmelerden herkesten önce ilk sizin haberiniz olur. Bu durumda iş arıyorum diyorsanız ve Siirt’te iş bulmak için nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız yapmanız gereken Siirt iş ilanı sayfamızdaki iş ilanlarından ilgilendiklerinizin detaylarını inceledikten sonra kendinize uygun bulduğunuz iş ilanının iletişim sayfası bölümünden ilgili ilana başvuruda bulunabilirsiniz.
Cumhuriyet döneminde il unvanına kavuşan Siirt, 1924 yılında Beytüşşebap, 1926 yılında Beşiri ve Sasoun’un katılmasıyla genişlemiştir. Ülkemizin Coğrafi olarak Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer almakta olan Siirt’in deniz seviyesinden yüksekliği 895 metre, nüfusu ise 310.000+ ‘ in üzerinde bulunmaktadır. Kara ikliminin hakim olduğu Siirt’te yaz ayları çok sıcak ve kurak geçmekle birlikte kış aylarında soğuk ve yağış görülmektedir. Siirt iş ilanı ile ilgili gelişmeleri takip etmek için cvbenim’i ziyaret edebilirsiniz.