Tarıma dayalı ekonomisi ile, nüfusunun % 70 ‘i tarım sektöründe çalışmaktadır. Sanayi ve Madencilik sektörü gelişme halinde olan Erzincan’da tarımdan sonra hayvancılık ise en büyük gelir kaynağı olmaktadır.
Her nevi sebze, tahıl ve meyvenin yetiştiriciliğinin faal olarak yapıldığı Erzincan tam anlamıyla ülkemizin tahıl ambarı kategorisindedir. Yetiştirilen sebzelerin 1 / 3 ‘i dışarıya satılmaktadır. Geniş mera ve çayırlarının bulması nedeni ile hayvancılık son derece gelişmiştir. Orman varlığının zengin olmaması ormancılık sektörünün fazla gelişmemesinin başlıca nedenidir. Sanayi bakımından az gelişmiş bir olmasının yanında ilde Sanayi 1950’ler den sonra gelişmiştir. Özellikle Kemaliye’nin “Eğin Halısı” çok meşhurdur. Çok merkezi bir konumda olan Erzincan E-23 karayolu ile İzmir – Ankara – Sivas – Erzincan – Erzurum üzerinden İran’a bağlanmaktadır.
Erzincan’da işkur onaylı açık iş ilanları ile ilgili güncel bilgilere ihtiyaç duyduğunuzda, Erzincan’da iş arıyorum dediğinizde ve Erzincan’da iş bulmak için ne yapmalıyım diye düşünmeniz halinde size rehber niteliğinde hazırladığımız Erzincan İş İlanı sayfamızı takip edebilirsiniz. Sanayi sektörünün tam anlamıyla gelişmemiş olduğu Erzincan’da küçük – büyük – orta çaplı sanayi de yüzlerce personel istihdam edilmektedir. Bunun yanında tarım sektörünün gelişmiş olması ve faal nüfusun yüzde yetmişinin tarım ile ilgilenmesi nedeniyle Tarım son derece gelişmiş ve bir çok insan tarım sektöründen kazanç elde etmektedirler.
Doğu Anadolu Bölgemizde Yukarı Fırat bölümünde bulunan ve toplam 9 ilçeden oluşan, Tarihi ipek yolu üzerinde yer alan bir ilimizdir. Doğusunda Erzurum, batısında Sivas, Güneyinde Tunceli, Güneydoğusunda Bingöl, Güneybatısında Elazığ – Malatya, Kuzeyinde Gümüşhane – Bayburt ve Kuzeybatısında Giresun illeri ile komşu olan Erzincan’da genel olarak dağlar ve platolar gözlemlenmektedir. Erzincan İş İlanı ile ilgili her türlü güncel iş ilanına cvbenim’den ulaşabilirsiniz.