Halkının başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Ağrı’da başlıca buğday, arpa ve şeker pancarı gibi tarım ürünleri üretilmektedir.Hayvancılık da gelişmiş olduğundan Ağrı’da koyun yetiştiriciliği başta gelmektedir. Kırsal bölgelerde göçebeler çoğunluktadır.
Geniş mera ve otaklarda, yaylalarda koyun, keçi, sığır beslenmekte ve geçim kaynağı olarak önemli yer etmektedir. Madenciliğin de gelişmekte olduğu Ağrı’da maden yatakları bulunmaktadır. Sanayisi yeni gelişmekte olan Ağrı’nın yem fabrikası, tuğla fabrikası, peynir – tereyağı fabrikası mevcuttur.
Siz de Ağrı’da iş arıyorum ama nasıl bulacağım? Nereden başlamalıyım? Hangi aşamalardan geçmeliyim, Ağrı’da iş bulmak için ne yapmalıyım diyorsanız sizler için Ağrı’da yapılabilecek işler ile ilgili hazırladığımız bu makalemizi sonuna kadar okumanızda fayda görüyoruz. Başlıca geçim kaynağı hayvancılık ve tarım olan ağrı’da kırsal bölgelerde her dönem çobana ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle koyun yetiştiriciliği başta gelmekte olan kırsal bölgelerde çobanlık yapmak bir tercih olabilir. Tarım alanında gelişmiş olması nedeniyle bir diğer tercih edilebilecek sektör ise tarım sektörü olarak görülmektedir. Tarım sektöründe sürekli işçi alımına uygun pozisyonlar oluşmakta ve nitelikleriniz doğrultusunda bu sektörde iş bulma olanağı bir hayli fazla olmaktadır. Sürekli güncellenen Ağrı iş ilanı haberleri için Cv Benim i takip edin.
Adını içinde bulunan Ağrı dağından alan ilimiz 1834 yılında bucak, 1869 yılında ilçe, 1927 yılında ise il unvanını almıştır. Orta Asya’dan gelen kavimlerin Anadolu’ya geçişleri sırasında bir geçit görevi gören Ağrı bu vesile ile bir çok medeniyete ev sahipliği etmiştir. Ancak bu medeniyetler Ağrı’yı bir han olarak gördükleri için bu ilimizde köklü bir uygarlık oluşturamamışlardır. Ağrı iş ilanı ile ilgili birbirinden güncel iş ilanına cvbenim aracılığı ile ulaşmanız mümkündür.