Faal nüfusunun % 75’i tarım ile ilgilenmekte olan Burdur’da tarımdan sonra ekonominin dayanağı hayvancılık, ormancılık ve balıkçılık olarak sıralanmaktadır.
Tahıl alanında en çok tahıl üretilmektedir. Ayrıca Burdur merkez ilçesinde ve Ağlasun bölgesinde gül yetiştirilmektedir. Ülkemizin gül yağı üretiminin % 15’i Burdur’dan elde edilmektedir. Meyvecilik son derece gelişmiş olmakla birlikte başlıca üretilen meyveler üzüm olarak gösterilmektedir. Çayırlarının ve meralarının çok olması nedeni ile hayvancılığa son derece müsait olan Burdur’da tarımdan sonra hayvancılık ikinci sırada ekonomik faaliyet olarak gelmektedir. Burdur’da beslenen başlıca hayvanlar ise kıl keçisi, koyun ve sığır olarak sıralanmaktadır. % 35 i ormanlık olan Burdur’da ormanlar inşaat ve imalat sanayisinin önemli ölçüde ihtiyacını karşılamaktadır.
Burdur’da iş arıyorum diyorsanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, Burdur’da İş bulmak için ne yapmalıyım diyorsanız sizin için Cv Benim olarak hazırladığımız Burdur iş ilanı sayfasından aradığınız ölçütte iş bulmanız mümkündür. Yapmanız gereken Burdur açık iş ilanı sayfasındaki işletmelerin vermiş olduğu part-time ve tam zamanlı ilanları incelemek, uygun gördüğünüz ilan için başvurunuzu göndermek, gönderilen başvurunun kısa sürede değerlendirilmesi ve geri dönüşünü beklemek ve eğer uygun görülürse işe alım sürecinizi tamamlamak olacaktır. Burdur iş ilanı ile ilgili cvbenim’i sürekli takip ediniz.
Akdeniz bölgemizde bulunan, plaka kodu 15 olan ilimizdir. Merkez nüfusu 78.500+ ‘ün üzerinde olan Burdur’un toplam nüfusu ise 257.000’+ in üzerindedir. Göler bölgesi olarak adlandırılan bölgede yer alan Burdur’un doğal yapısı oldukça engebelidir. Tüik verileri ışığında merkez ilçesi de dahil olmak üzere toplam 11 ilçesi, 13 belediyesi ve bu belediyelere bağlı olan 125 mahallesi ve 193 köyü bulunmaktadır. Burdur iş ilanı ile ilgili detaylı bilgiye cvbenim’den ulaşabilirsiniz.