Yalova ilinin ekonomisi temel olarak tarım sektörü, çiçekçilik, seracılık, sanayi sektöründe ise ulaşım araçları imal edilmesi, tekstil, kimya ve kağıt gibi alanlara dayanmaktadır.
Yina bu bölgede dondurulmuş gıda, kağıt ürünleri, ambalaj ve otomotiv yedek parçaları alanında üretim yapan firmalar faaliyetlerini sürdürmektedirler. Ekonomik olarak bölge gelirinin bir kısmını tarım sektöründen, bir kısmını ise turizm sektöründen elde etmektedir. Tarımsal üretimin ekonomiye sağladığı girdi yönünden bakılacak olursa turizm sektöründen daha yüksek bir paya sahip olduğu gözlemlenebilir. Bu bölgede üretilen ürünler sadece ülkemizde kullanılmayıp aynı zamanda ihracat ta yapılmaktadır. Başlıca ihracat yapılan ülkeler ise; Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Irak’tır.
Sanayi bakımından gelişmiş olan, birbirinden farklı sektörlerde imalat gerçekleştiren irili ufaklı fabrikaları bünyesinde barındıran Yalova’da iş arıyorum diyorsanız ve Yalova’da iş bulmak için ne yapmalıyım diyorsanız öncelikle yapmanız gereken profesyonel bir cv hazırlayarak yapacağınız iş başvurusunu daha da profesyonel bir hale getirmek olacaktır. Yapacağınız iş başvurularında, mülakatlarda ve ilk görüşmelerde mutlak suretle beklentilerinizi çekinmeden karşı tarafa aktarmanız gerekmektedir. Bu davranış sizin çalışma hayatınızda sonradan karşınıza çıkabilecek olumsuz durumların önceden önüne geçmenizi sağlayacaktır. Bir diğer husus ise severek yapacağınız bir işi seçmek size her daim kazandıracaktır.
Marmara bölgemizde yer alan Yalova 6 Haziran 1995 ‘de il olmuştur. Ülkemizin yüzölçümü bakımından en küçük ili olan Yalova merkez ilçesi ile birlikte toplam 6 ilçeden meydana gelmektedir. Nüfusu 100.000+’in üzerinde olan ve Armutlu yarımadasının kuzey kıyısında kurulmuş olan Yalova 105 km sahil şeridi ile denize en uzun kıyısı olan turistik illerimizden biridir. Yalova iş ilanı ile ilgili her türlü aramanızda cvbenim’i kullanabilirsiniz.