İç Anadolu bölgemizde bulunan çoğu ilimiz gibi Çankırı’nın da ekonomisi büyük oranda tarıma dayalı olarak işlemektedir. Sanayinin yeni yeni geliştiği Çankırı’da hane gelirlerinin yarıya yakını tarım sektöründen elde edilmektedir. Çalışan nüfusun % 70’i tarım,hayvancılık ve ormancılık ile uğraşmaktadır. Leblebisi, peştemalı ve balı çok meşhurdur.
Ekonominin temel taşlarını ise bölgede üretilen tarım ürünlerinden Buğday, çeltik ve tuz oluşturmaktadır. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, mısır olan Çankırı’da kavun ve karpuz da bol miktarda yetişmektedir. Tarımdan sonra en önemli faaliyet alanı Hayvancılık ve ormancılık alanlarıdır. Çankırı’nın % 35 ‘ i çayırlık alanlardan oluştuğundan koyun üretimi seneden seneye artış göstermektedir. 40.000 e yakın kovan sayısı ile arıcık da gelişmiştir. Yüzölçümünün % 20 ‘ye yakını ormanlarla kaplı oluşu sanayi odunu ve yakacak odun elde edilmesinde büyük rol oynamasına katkı sağlamaktadır.
Özellikle Çankırı’da işkur onaylı iş arıyorum diyenler için oluşturulan Çankırı açık iş ilanları sayfasını ziyaret eden kullanıcılarımız Çankırı’da İş bulmak için ne yapmalıyım sorusunun cevabını bulmakla birlikte Çankırı iş ilanı ile ilgili en güncel ve en doğru bilgilere Cv Benim aracılığı ile ulaşmış oluyorlar. Siz de Çankırı’da iş arıyorum diyorsanız sayfamızdaki ilanları takip edebilirsiniz.
Yurdumuzun İç Anadolu bölgesinde yer alan, 19. Yüzyıl sonunda yaklaşık 16 bin olduğu düşünülen nüfusunun günümüzde ise 89.000+’in üzerinde olduğu, deniz seviyesinden ortalama 730 metre yüksekte olan 7388 km2 lik bir alana sahip ilimizdir. İç Anadolu’da olması nedeni ile başkentimize ve diğer önemli büyük şehirlere yakın olması Çankırı’nın önemini bir kez daha hatırlamamız için yeterlidir. Çankırı iş ilanı ile ilgili en güncel bilgilere cvbenim’den erişebilirsiniz.