Çanakkale’nin ekonomisi tarıma dayalıdır. Öyle ki Çanakkale’de ekilen arazi 200.000 hektar kadardır. Ayçiçeği üretiminde ise ülkemizin ikinci ilidir. Başlıca tarım ürünleri ise arpa, buğday, çavdar, yulaf ve susamdır. Tarım yanında imalat sanayi de gün geçtikçe gelişen teknolojinin de desteği ile artmakta ve tarıma dayalı sanayiden çıkılarak Seramik ve taş toprağa dayalı sanayi gelişmektedir. 1973 yılında “kalkınma öncelikli iller” listesine alınan Çanakkale’de sanayi ve ekonomik anlamda büyük gelişmeler olmuştur.
Ekonomik olarak tarım, seramiğe, balıkçılıktan sanayi alanına kadar bir çok sektörde farklı iş alanları barındıran Çanakkale’de iş arıyorum diyorsanız ve Çanakkale’de iş bulmak için ne yapmalıyım? Sorusunu soruyorsanız sizlere tavsiye niteliğinde olan bu yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.
Çanakkale, ülkemizin kuzey batısında bulunan, topraklarının büyük çoğunluğu coğrafi olarak Marmara Bölgesi sınırları içinde kalan, 9.887 km2 lik bir alanı kaplayan ve kendi adını taşıyan boğazı ile ikiye bölünmüş olan Trakya’da İstanbul’dan sonra en büyük ilimizdir. Ayrıca turizm ile ilgili işler de dikkat çekmektedir. Çanakkale iline bağlı merkez ilçesi ile birlikte 12 ilçe, 22 belde ve 565 köy bulunmaktadır. Siz de Çanakkale İş İlanı ile ilgili arama yapıyor ve arama sonucunda doğru, güncel ve olumlu anlamda yönlendirici ve iş bulma sürecine yardımcı olarak bir site arıyorsanız cvbenim’den faydalanabilirsiniz.
Çanakkale’de iş arıyorum diyorsanız öncelikle cvbenim sitemizdeki Çanakkale iş ilanları sayfasını gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Çanakkale bir çok alanda gelişmiş ve kalkınma öncelikli iller listesinde bulunduğu için işverenlere verilen personel teşvikleri sayesinde işe alım sürekli gerçekleşmektedir. Niteliklerinize göre çalışacağınız sektörü belirledikten sonra iş başvurusunda bulunmalı ve karşılaşabileceğiniz her türlü olumsuzluğa rağmen yılmadan bu süreci atlatmalısınız.