Balıkesir ekonomisinin bel kemiği zeytincilik, bağcılık ve sonrasında balıkçılık yapmaktır. Bununla birlikte turizm de gelişmiştir.
İç bölgelerinde ise tarım,hayvancılık, gıda ve turizm yaygın olarak yapılmaktadır. Dengeli büyüme modeli dahilinde Balıkesir’de Anadolu Kaplanı etiketine sahip 16 şirket, Sanayi siciline kayıtlı ise 467 kuruluş bulunmaktadır. Öte yandan Balıkesir, devletin en fazla mülk sahibi olduğu ilimizdir. İlin neredeyse % 41’i devlete ait taşınmazlardan oluşmaktadır. İller sıralamasında ülkemizin 13. Büyük ekonomisi olan Balıkesir’de kişi başına düşen milli gelir 2005 dolardır.
Yurdumuzun her ilinde olduğu gibi Balıkesir’de iş arıyorum diyen takipçilerimize özel hazırladığımız Balıkesir iş ilanı sayfamızdaki ilanları takip edenler Balıkesir’de iş bulmak için ne yapmalıyım sorusunun aynı zamanda cevabını da bulmuşlardır. Balıkesir sanayi ve kalkınma bakımından devlet idarelerinin de fazlalığı sayesinde nasibini almış, büyümeye ve gelişmeye devam eden gözde şehirlerimizdendir. Bir çok sanayi kuruluşunu bünyesinde bulunduran Balıkesir’de iş bulmak için sayfamızdaki Balıkesir açık iş ilanları’nı takip ederek kendinize uygun pozisyonlar için başvuru yapabilirsiniz. Balıkesirde bir çok sektörde işçi alımı yapan kurumlar mevcuttur.
Türkiye Cumhuriyeti’nin coğrafi olarak Marmara bölgesinin Güney Marmara bölümünde yer alan, bir kısmı Ege bölgesinde, hem Marmara hem de ege denizinde kıyısı bulunan, iki denize komşu olan sadece 6 ilden biri olan Bir ilimiz olan Balıkesir, Doğuda Bursa ve Kütahya, güneyinde Manisa, İzmir illeri ve batı bölgesinde Çanakkale ili bulunmaktadır. Midilli adasına komşu olan Balıkesir merkez ilçesi de dahi toplam 19 ilçeden oluşmaktadır. Yüzölçümü açısından yurdumuzun en büyük on ikinci ili, nüfus sayım rakamlarına göre de 1.160.000+ ‘in üzerinde nüfusu ile en kalabalık 17. Şehrimizdir. Siz de Balıkesir iş ilanı ile ilgili aramalarınızda cvbenim’den faydalanabilirsiniz.