Ana Sayfa / Makaleler / Etkili Bir CV’nin Püf Noktaları

Etkili Bir CV’nin Püf Noktaları

Etkili bir CV ‘nin püf noktalarına geçmeden önce, işvereni hazırlayacağınız CV’yi okumaya yönlendirmeyi unutmamalı ve kişiliğiniz hakkında temel sinyalleri veren, yeteneklerinizi kısaca açıklayarak firmaya ve çalışma ortamına nasıl bir katkıda bulunacağınızı anlatan bir ön yazı hazırlamalısınız.

Güncel bir fotoğraf seçin

Özgeçmişinizin inceleme dışı kalmasını istemiyorsanız kesinlikle vesikalık bir fotoğrafınızı koymalı ve bu fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olmasına özen göstermelisiniz. Diğer yandan fotoğrafın resmi bir izlenim yaratması sizin için daha olumlu olacaktır.

CV Üzerinde İlk İncelenen Alanlar!

Tahmin edildiği üzere ilk sırada özgeçmişin başına yazılan kişisel ve iletişim bilgilerine bakılmakta hemen ardından da kişinin iş tecrübesini gösteren önceden çalışılmış firmalara odaklanılmaktadır. Bu noktada firmalarda ne kadar süre çalışılmış olması, hangi projelerde bulunulduğu ve alınan görevler gibi belirli unsurlar incelenmektedir. Son olarak da eğitim bilgilerine bakılmaktadır.

Çelişkili söylemlerden uzak durun

CV’nizde kafa karıştıracak veya birbiri ile çelişecek hiçbir bilgiyi yazmayın. Özgeçmişinizi yazdıktan sonra birkaç kez dikkatlice okuyun ve gözünüze çarpan çelişkili ifadeleri tekrardan düzenleyin.

İmla hatası yapıp yapmadığınızı kontrol edin

Özgeçmişinizi hazırladıktan sonra özellikle imla ve yazım hatası yapıp yapmadığınıza dair bir kontrol yapın. Bu tip bir hata özgeçmişinizi özensiz hazırladığınıza dair bir algı oluşturacaktır. Diğer yandan ne kadar hatasız bir CV oluşturursanız iş görüşmesine çağrılma ihtimaliniz de bir o kadar artacaktır.

CV’niz 2 sayfayı geçmesin

CV, kendinizi ve başvurduğunuz işe olan uygunluğunuzu anlatmanız gereken sade ve kısa bir belgedir, bunu unutmayın. Bunun için dolaylı cümlelerden, gereksiz bilgilerden ve uzun paragraflardan kaçının. Özellikle hobilerinizi anlattığınız bölümde abartıdan uzak durun. CV’nizin 2 sayfayı geçmesine asla izin vermeyin çünkü çok uzun bir özgeçmiş sizin mülakata çağrılmadan elenmenize sebep olabilir.

Temel format kriterlerine mutlaka uyun

Özellikle özgeçmişinizi inceleyecek kişi için oldukça önemli olan evrensel CV formatına uyun çünkü en basit örnek olarak kronolojik sıralama veya tarihlerin belirtilme şekli sizin bilgilerinizin daha çabuk incelenmesini sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir

İş İlanı Nasıl Hazırlanır?

İş İlanı Nasıl Hazırlanır? İşe alım süreci sadece işe başvuranlar için değil, işverenler için de …