Ana Sayfa / Yeni Nesil Cv / Daha Etkili Bir Önyazı İçin 6 İpucu!

Daha Etkili Bir Önyazı İçin 6 İpucu!

Önyazı iş başvurusunun en önemli adımlarından biri olarak kabul ediliyor. Ancak başarılı bir önyazı oluşturabilmek için, bu tarz zamanlarda adayların bazı konuları dikkate alması şart. İşte beğenilen sonuçlara ulaşabilmeniz için dikkat etmeniz gereken detaylar:

Gerekli Araştırmayı Yapmak

Önyazıya başlamadan önce ilk olarak kişinin tam bir araştırma dönemine girmesi gerekiyor. Önce başvuruda bulunmak istediğiniz şirkete dair bilgileri toplamalı ve şirket hakkında her türlü detaya ulaştığınızdan emin olmalısınız. Bu sayede önyazıyı daha doğru ve etkili bir şekilde yazmaya başlamış olacaksınız.

Kendinizi Tanıtın

İyi bir önyazı için, kendinizi detaylı bir şekilde akıcı bir halde tanıtmanız gerekiyor. İş tecrübeleri, yetenekler, ilgi alanları, başvurulan pozisyona yakınlık gibi durumlar önyazı sırasında belirtilmelidir. Tabi bu konuyu da gereği kadar yeterli uzunlukta tutmakta fayda var. Zira çok uzun bir yazı önyazılarda gereksiz olarak bulunurken, fazla kısa yazılarda yeterince çarpıcı olmayabilir.

Sıkıcı Kalıplardan Uzak Durmalı

Çoğu kişi önyazılarda gereksiz ifadeleri çok miktarda kullanarak bu şekilde daha etkili bir yazıyı ortaya çıkardığını düşünüyor. Ancak bu tamamen yanlış bir düşünce olup, yazının etkileyici olmasının önüne geçen en büyük engellerden biri olarak kabul ediliyor.

Gerçeğe Bağlı Veriler

Başvuruda bulunan pozisyona bağlı olarak daha önceki iş deneyimleri gerçekçi veriler üzerinden anlatılabilir. Özellikle sayısal bir çalışma alanında bulunulmuş durumdaysa, bu verilerin yeniden paylaşılması daha iyi bir izlenim yaratacaktır. Ancak gerçekten daha önceki zamanlarda elde edilmiş verileri yansıtmakta fayda var.

Akıcı ve Net Yazılar

Önyazı hazırlığında olan kişilere önerilen diğer konulardan biride, yazının yapısıdır. Özellikle anlatılmak istenen konuları uzun cümlelerle anlatmak yerine, daha kısa ve anlaşılır cümleler üzerinden konuyu anlatmak daha doğru bir anlatım olacaktır.

Önyazı ve Özgeçmiş Uyumluluğu

Bu adımların hemen ardından yapılması gereken son şey ise, önyazıda anlatılan bilgilerin özgeçmişle uyumsuz olup olmadığına bakılmasıdır. Özellikle bu konunun en önemli detaylarından biri olduğu için, son kez tüm maddeleri kontrol etmekte fayda var. Bu sayede daha başarılı bir sonuç elde etmiş olursunuz.

++Ön Yazı Nasıl Yazılmalı? adlı yazımızada bir göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Cv Video

Cv Video = Konuşan Cv Evet Cv Video ile Konuşan Cv terimleri birbiriyle birebir aynı anlama gelmektedir. …