Ana Sayfa / Özgeçmiş / Cv veya Özgeçmiş

Cv veya Özgeçmiş

Cv ve özgeçmiş dediğimizde aslında aynı terimden bahsediyor olduğumuzu bilmeyen yoktur sanıyorum..

Bu iki terimı daha da çoğaltabiliriz. Nasıl mı?

Yazılı özgeçmiş, online özgeçmiş, online cv, kısa cv gibi varyasyonlarla.. Günümüz gelişen teknolojisiyle birlikte yeni bir cv terimi daha doğmuştur ve zamanla trend haline gelmektedir;

Cv Video!

Genel olarak baktığımızda hepsi aynı amaca hizmet etmekte ve aynı terim anlamına gelmektedir. İstersek klasik kısa cv ya da online özgeçmiş veya cv video oluşturabiliriz.

Teknoloji demişken, artık cv belgelerimizi elimizde değil de, bilgisayar ortamında online cv şeklinde oluşturuyoruz ve yine iş aramak için kayıt olduğumuz iş arama sitelerinde iş verene özgeçmiş dosyamızı sunuyoruz. Bu yüzden doğru ve düzgün hazırlanmış bir cv bize olumlu sonuçlar kazandıracaktır..

Cv terimi latincede hayatın yönü anlamına gelmekte ve “Curriculum Vitae” kelimesinin kısaltılmış halidir. Özgeçmiş ile aynı anlama gelmesine rağmen “Cv” teriminin kelime kullanım alanımıza girme sebebi yine teknoloji ve gelişen dünya düzeninden ibarettir.

İlginizi Çekebilir

Özgeçmişiniz 30 Saniye Testini Geçiyor Mu ?

Birçoğunuz özgeçmiş ve 30 saniye testi arasındaki ilişkiyi duymuşsunuzdur. Detaylı şekilde açıklamak gerekirse, Totaljobs’ta görev …