Ana Sayfa / Özgeçmiş / Özgeçmişinizde Hangi Fontu Kullanmalısınız ?

Özgeçmişinizde Hangi Fontu Kullanmalısınız ?

Başvuru yapacağınız şirketler için hazırladığınız CV’lerin içeriği kadar, yazı fontu ve yazım dili de önemlidir. Akıcı ve doğru font kullanılarak oluşturulmuş bir CV, baştan savma olarak hazırlanmış, Türkçe’nin doğru kullanılmadığı bi CV’ye oranla çok daha avantajlıdır. İşe alırken sizin CV’nizi inceleyen İnsan Kaynakları yetkilileri, sizin yazım stilinize, imla kurallarına uyup uymamanıza, Türkçe’yi doğru kullanmanıza ve daha birçok farklı şeye bakarlar. Bunun yanı sıra okumalarının kolaylaşması ve daha ilgili çekici hale gelmesi için, kullandığınız yazı fontu da bir hayli önemlidir. Yani, sadece CV’nin içeriğinin kaliteli olması bir CV’nin mükemmel olması için tek başına yeterli değildir. Aksine, yazdığınız CV’ler hem içeriği, hem yazım stili, hem de anlatım tarzıyla birlikte ele alınmalıdır.

Kullanmanız Gereken Font

Yapılan araştırmalar neticesinde, bazı fontların diğerlerine oranla daha profesyonel ve CV okuyanlar açısından kolaylaştırıcı olduğu anlaşılmış. Bu fontlardan en çok dikkat çekeni ise Helvetica yazı fontu. Buna göre Helvetica fontunu CV’lerinizde kullanmanız tavsiye ediliyor. Başvuru yapacağınız firmalar kurumsal yerler olduğu için, kullanılan fontun bu şekilde sade ve profesyonel gözükmesi son derece önemli. Ayrıca sadece font değil, yazının kalitesi ve anlatım tarzı da karşınızdaki görevliyi etkileyecek faktörlerden. Yani, font haricinde yazınızın içeriğine de dikkat etmenizi öneriyoruz.

Diğer Kullanılabilir Fontlar

Diğer kullanabileceğiniz fontlara gelecek olursak Didot, Garamond ve Proxima No fontlarını da kullanabilirsiniz. Bu fontların kendilerine göre bir stilleri olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Örneğin Didot fontu diğerlerine oranla biraz daha gösterişli bir font. Ayrıca Proxima Nova fontunun da ücretli olduğunu sizlere aktaralım. Kısacası, Helvetica fontu dışında bir font kullanmak istiyorsanız bu saydığımız yazı fontlarını inceleyerek kendinize en uygun fontla CV hazırlayabilirsiniz.

Uzak Durmanız Gereken Fontlar

Kullanmanız gereken fontları yukarıda size aktardık. Bunun yanında uzak durmanız ve kullanmanızı önermediğimiz bazı fontlar da bulunuyor. Courier fontu daktilo stili bir yazım şeklinde olduğu için eski moda olarak görülüyor ve tavsiye edilmiyor. Ayrıca Zapfino ve Comic Sans gibi fontlar da kullanmanızı önermiyoruz.

İlginizi Çekebilir

CV Hazırlamanın İpuçları

CV hazırlamanın ipuçları bu yazımızda öncelikle “özgeçmiş nedir? ” yani günümüzdeki söyleyişi ile CV; -İş …