Ana Sayfa / Yeni Nesil Cv / CV Hazırlarken Yapılan Hatalar

CV Hazırlarken Yapılan Hatalar

Özgeçmiş iş bulma sürecindeki en önemli detaylardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İş konusunda bu kadar büyük bir yerinin olmasına rağmen, bazen iş arayan kişiler yanlış CV hazırladığının farkında olmuyor. İşte iş dünyasında çok dikkatli olmanız gereken Cv hazırlarken yapılan hatalar:

Alakasız İşleri Eklemek

Cv hazırlarken bulunduğunuz sektördeki işleri CV’ye eklemek daha mantıklı bir hareket olacaktır. Sektöre uzak ve herhangi bir katkısı olmayacak işlerin bu alana yazılması iş arayan kişilere önerilmeyen şeyler arasında bulunur.

Yabancı Dil Konusunda Dürüst Olun

Yabancı dil seviyesi konusunda CV’ye gerçekten doğru bilgiler yazmakta fayda var. İşe alım süreci tamamlandığında, özgeçmişe yazılmış olan bu bilgilerle zor durumda kalabilme ihtimaliniz her zaman vardır. Bu nedenle işin başlangıcında dürüst davranarak, abartılı hareket etmemekte fayda var.

Kısa ve Öz Bir CV

CV hazırlarken gereksiz bilgilerden kaçınmak son derece önemli bir konudur. İşverenin ilgilenme ihtimali bulunmayan ve tamamen zaman çalmaya yönelik konulardan uzak durmaya bakmalısınız. Bu nedenle sadece geçmiş iş deneyimi, referanslar, öğrenim görülen okullar CV konusunda yeterli olacak ayrıntılar arasında bulunur.

Kısa Süreli İş Maceralarını Yazmayın

İş arayanlara CV hazırlarken önerilen diğer konulardan biride, özgeçmiş hazırlarken seçici davranmasıdır. Kısa zamanlı olarak çalıştığı işyerlerinin buraya yazılması, işverenin gözünde sadece riskli bir izlenim oluşturmanıza neden olur. Bu nedenle en az 6 aylık çalışma dönemlerini özgeçmişe yazmanız, daha sağlıklı bir görüntü ortaya çıkarmanıza neden olacaktır.

Özensiz ve Yazım Hatalarıyla Dolu Cümleler

İşverenlerin en çok dikkat ettiği diğer konular arasında, özgeçmişin nasıl bir dille yazıldığı da vardır. Özellikle üzerinde fazla uğraşılmadığı belli olan ifadeler, yazım hatalarından geçilmeyen tabirler işverenlerin dikkatinden kaçmaz. Bunun yanında cümlelerin çok kısa bir şekilde tutulmasıda özgeçmiş hazırlayan kişilere önerilmemektedir.

Referanslara Dikkat Etmemek

Son olarak özgeçmişin iyi bir şekilde olmasını isteyen kişilerin bu konuya da ısrarla önem vermesi gerekiyor. Sadece daha zengin bir özgeçmiş oluşturabilmek adına, tanımadığı kişileri referans olarak göstermek oldukça kötü bir tercih olacaktır. Referans bölümüne sadece iki üç kişinin adını vermek yeterlidir.

İlginizi Çekebilir

Cv Video

Cv Video = Konuşan Cv Evet Cv Video ile Konuşan Cv terimleri birbiriyle birebir aynı anlama gelmektedir. …