Ana Sayfa / İş Hayatı / İşe Alımlar Yapay Zekaya Emanet Ediliyor!

İşe Alımlar Yapay Zekaya Emanet Ediliyor!

Teknolojinin gelişmesi ile ortaya çıkan yeni atılımlar iş hayatından yaşama kadar her alanda kolaylık sağlıyor. İnsan kaynakları sürecini kolaylaştırmak için ortaya çıkarılan yapay zekaya sahip olan işe alım robotu Vera mülakat yaparak işe alım sürecini yönetecek. Rusya’da geliştirilen bu robot sergileyeceği performans ile işe alım sürecinde firmaların operasyonel sürecine olumlu bir katkı sağlayacak.

İnsan Kaynaklarına Yardımcı Robot

İnsan kaynaklarına yardımcı olacak olan Vera kendi sınıfının en iyisi olarak görülüyor. Teknolojik gelişmeler insan kaynaklarının işini daha da hafifletecek ve en iyi personeli seçmeye yardımcı olacak. Vera 50 kişilik bir ekip tarafından tasarlanarak hayata geçirildi. Robotun en önemli özelliği birden fazla kişi ile aynı anda görüşme sağlayabiliyor.
İlk etapta maki yaka personelinin işe alım sürecini yönetecek olan Vera bu sayede işe alım maliyetlerini de düşürerek işletmelere büyük katkı sağlayacaktır.

Nasıl Ortaya Çıktı ?

Yapay zeka Vera Rusya’da iki kişi tarafından geliştirildi. Bu iki genç girişimci Vladimir Sveshnikov ve Alexander Uraksin çatısı altında kurulan ekibin çalışması sonucu yapay zeka son halini almıştır. Robotun adı ise ortaklardan Sveshnikov’un annesinden almıştır. 2016 yılında test çalışmalarına başlayan bu yeni nesil yapay zeka çalışmalarını hızla sürdürüyor. Ayrıca bu yıl içerisinde ciro olarak 1 milyon dolar hedefleniyor.

Vera’nın Özellikleri Nelerdir ?

  • Vera özel olarak belirlenen işe alım portallarında bulunan adayların özgeçmişlerinin hepsini kısa süre de tarayabiliyor.
  • Aranan pozisyona uygun olan adayları belirleyerek iletişime geçiyor ve iş hakkında bilgi sunuyor. Bu işlemleri hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmesi de insan kaynakları sürecini daha da hızlandırarak verimi sağlıyor.
  • Zamandan tasarruf sağlaması ile de işletmenin ekonomik kaybının da önüne geçmiş oluyor.
  • Vera adayları sesinden de tanıyor. Daha önce görüşme sağladığı kişinin ses bilgisini kaydediyor ve konuşmada kişiyi tanıyor. Filtreleme yapılan özgeçmişleri arayarak kişiler ile diyalog kuruyor ve iş görüşmesini yapıyor.
  • Vera operasyonel olarak işlerin hızlanmasına yardımcı olacak ve insan kaynakları sürecini daha kaliteli hale getireceğe benziyor.

İlginizi Çekebilir

Önemli Bir Toplantı Öncesi Yapmanız Gerekenler Hazırlıklar

Şirketin başarısı için önemli olan çeşitli yönlerden biri de toplantılardır. Operasyonel süreçler, değişimlerin tanıtımı, yeni …