Ana Sayfa / Makaleler / Evde Yapabileceğiniz Kaliteli Etkinlikler

Evde Yapabileceğiniz Kaliteli Etkinlikler

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan ve bir anda dünyayı kasıp kavuran koronavirüs yaşam standartlarımızı bir anda değiştirdi. Çoğumuzu eve kapanmaya sev etti. Aslında bu, pek de alışkın olmadığımız bir durum. Özellikle de kışın geçtiği, büyük bir hevesle baharı ve ardından geçek yazı beklediğimiz günlerde. Fakat evlerde kaldığımız süreyi tamamen sıradan tatil günlerindeki gibi yaşamaya kalkarsak bir süre sonra pişman olabiliriz. Bu yüzden evde ne yapabileceğimize, nelerle günü kazanca dönüştüreceğimize bakmak gerek. Eğer bu dönemi iyi değerlendirirseniz kendiniz, aileniz, geleceğiniz için iyi şeyle yapabilirsiniz. Sizler için evde bulunduğunuz vakti fırsata çevirebileceğiniz aktiviteler tavsiyesinde bulunuyoruz. Dilediğinizi tercih edebilir, fırsatı ganimete dönüştürebilirsiniz.

Okunmayı Bekleyen Kitapları Elinize Alın

Kitap okumak belki de evde yapılabilecek en güzel etkinlik. Muhtemelen aldığınız kitaplar uzun zamandır evlerinizin bir köşesinde okunmayı bekliyordur. Bunları tozlu raflardan indirebilirsiniz. Bir kez daha okurum dediğiniz kitapları yeniden elinize alabilirsiniz. Ya da internetten sipariş vererek kapınıza kadar gelen kitaplarla kendinizi bir kampa sokabilirsiniz. Hatta PDF olarak, e-book olarak da kitaplardan yaralanabilirsiniz. Birçok kütüphane ve üniversite bu dönemde arşivlerini erişime açtı. Bunlardan da faydalanabilirsiniz.

Kendi Kendinizle Yarışın

Evde geçirdiğiniz günleri kendiniz ile bir yarışa dönüştürebilirsiniz. Haftalık, aylık hedefler belirleyerek herhangi bir alışkanlığınızı bırakmaya çalışabilir, her gün belirlediğiniz sayfa kadar kitap okuyabilirsiniz. Vücudunuza, zihninize, beyninize iyi gelecek ama yapmakta zorlandığınız şeyleri deneyebilirsiniz.

Sanal Gezintiye Çıkın

Seyahat etmek elbette güzel. Fakat başta Avrupa ülkeleri olmak üzere hemen bütün ülkeler sınırlarını kapattı. Ülkemizden dışarıya da zaten seyahat yasağı var. Fakat bu, sizin gezmelerinize engel değil. Dünyanın pek çok yerinden sanal müzeler online erişime açılmış durumda. Bunları gezebilir, kültürel bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Online Eğitimlerden Yararlanın

Online eğitim platformları hem ülkemizde hem de dünya genelinde çok yaygın. Üstelik koronavirüs nedeniyle birçok online eğitim platformu eğitimlerini ücretsiz hale de getirdi. Bu sayede istediğiniz alanda, istediğiniz konuda bir eğitim bulabilirsiniz. İster satın alır ister kaydolarak evde kalacağınız süre boyunca iyi bir eğitim programına dahil olabilirsiniz.

Evde Spor Yaparak Forma Girin

Evde hareketsiz bir yaşam bizi bekliyor. Bu da kendimizi daha kötü hissetmemize neden olabiliyor. Fakat her yerde yapılabilecek spor aktiviteleri mutlaka vardır. Evinizde de basit egzersizler ile kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Yoğunlaşmak istediğiniz bir vücut bölgeniz varsa ona yönelik çalışmalar yapabilir ya da genel form hareketleriyle bedeninizi hantallıktan koruyabilirsiniz. İnternette buna yönelik pek çok egzersiz bulabilir, takip edebilir, eşlik edebilirsiniz.

Podcast Yayınları Deneyimleyin

Podcast kültürü tüm dünyada her geçen gün daha da yayınlaşıyor. Bu alanda bulabileceğiniz konular da gün geçtikçe artıyor. Türkçe olarak bulabileceğiniz çok sayıda podcast da bulunuyor. Bunlar arasında ilgi alanlarınıza göre seçimler yapabilirsiniz.

İngilizce Öğrenebilir, Bilgilerinizi Tazeleyebilir, Kendinizi Geliştirebilirsiniz

Yabancı dil, özellikle İngilizce pek çoğumuz için sorundur. Bilmeyenler bilmek, öğrenmek ister. Bilenler daha ileri seviyeye taşımak ister. Fakat zaman, daima bir sorun olarak karşımıza çıkar. Bu dönemi bir fırsat olarak değerlendirebilir, İngilizce öğrenmeye çalışabilirsiniz. Bilgilerinizi tazeleyebilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. Kaynaklara online olarak da fazlasıyla ulaşabilirsiniz.

TED Konuşmalarını Dinleyin

TED (Technology, entertainment, design) konuşmaları pek çoğumuzun ilgisini çekiyor. Çok farklı bilgiler ve insanlardan bir şeyler dinlemek burada mümkün. Dilerseniz etkili bir vizyon da edinmek için TED içeriklerini izleyebilir, dinleyebilirsiniz. En azından günde bir tanesini izleyerek ufkunuzu açabilirsiniz.

Felsefe Öğrenmeye Zaman Ayırın

Felsefe, hayata farklı bir bakış açısıyla bakmayı sağlar. Felsefe öğrenerek sorgulayan, düşünen bir insan bakış açısına sahip olabilirsiniz. Bunun için çeşitli okumalar, dinlemeler, izlemeler yapabilirsiniz. Öğrendikçe daha fazlasını isteyecek, bir süre sonra zamanın nasıl akıp gittiğin, hayatın nasıl değiştiğini daha fark etmeyeceksiniz. Sakin ortam ve kafa ile gerekli şartlara fazlasıyla sahip olacaksınız.

Bir Konu Seçip Üzerinde Yoğunlaşın

Günümüzde bilgi çok fazlalaşmıştır. Bu yüzden bir kişinin her şeyi bilmesi mümkün değil; fakat her konuda bir şeyler bilip bazı konularda da derinleşmek gerekiyor. Bir konu, bir alan seçerek her gün o konuda bir şeyler öğrenerek her yönüyle hâkim olabilirsiniz. Kendinize bir uzmanlık alanı oluşturabilirsiniz.

Belgesel İzleyin

Belgeseller de video tarzında olsalar da bilgi içeriklidirler. Bu yüzden fayda yönü daha yoğundur. Belirli aralıklarla ilgi duyduğunuz alanlarda belgeseller izleyebilirsiniz.

Dizi/Film İzleyin

Dizi, film izlemek pek çoğunuzun yaptığı bir aktivitedir. Fakat her zaman izlemek istediğimiz bir film, dizi bulunur. Kimi zaman liste hazırlar, fırsat bulamayız. İste bu dönemde bunu yapabilirsiniz. Bir konu üzerindeki filmlere, dizilere yoğunlaşabilir, hatta yabancı dilinizi geliştirmek için de film ve dizilerden yararlanabilirsiniz. Mesela virüs, salgın konulu filmler bu dönemde büyük ilgi görmektedir.

Meditasyon Yapın

Meditasyon kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Özellikle böyle dönemlerde meditasyonun artılarını daha rahat görebilirsiniz. Sizi medite edecek her ne varsa bir an önce yapmaya başlayabilir, belli bir süre sonra rahatladığınızı ve daha pozitif olduğunuzu görebilirsiniz.

Yazılım Öğrenin

Teknoloji bütün dünyamızı değiştirdi. Teknolojinin temelinde de yazılım var. Bu yüzden yazılım öğrenmek pek çok kişinin ilgi duyduğu, hatta kariyer planı yaptığı bir alan. Dilerseniz yazılım öğrenebilirsiniz. Bu konuda rahatlıkla bilgi bulabilirsiniz.

Beslenme Düzeninizi Değiştirerek Diyet Uygulayın

Evde bulunduğunuz dönemlerde ne yiyeceğinize daha rahat karar verebilirsiniz. Bu da size bir diyet programı belirleyerek takip etme şansı verir. Bunu fırsata çevirerek hem yaza formda bir vücutla girebilir hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanabilirsiniz.

Linked-in Profilinizde Güncelleme Yapın

Hangi alanda bulunursanız bulunun Linkedin profilinizin olması size büyük bir artı katacaktır. Sadece sektörü takip etmek için dahi burayı kullanabilirsiniz. Burada yer alan profiliniz için çeşitli düzenlemeler, güncellemeler yapmanız gerekebilir. Yeteneklerinizi, bağlantılarınızı, fotoğrafınızı ve diğer detaylarınızı güncelleyebilirsiniz. Kişilerin sizi en güncel halinizle görmesini sağlayabilirsiniz.

Zaman Aşımına Uğramış CV’nizi Güncelleyin

Çeşitli platformlarda, sayfalarda kayıtlı ya da sadece bilgisayarınızda kayıtlı bir CV’niz mutlaka vardır. Muhtemelen bu, uzun zamandır güncellenmemiştir. Bir yerde çalışıyor olsanız dahi CV’nizi güncellemeniz için bir engel yok. Mevcut CV’lerinizi gözden geçirerek yeni vizyonlarınız doğrultusunda güncelleme yapabilirsiniz.

Bir Enstrüman Çalmayı Öğrenin. Nota Bilginizi Geliştirin

Müzik dinlemek hepimizin sevdiği bir aktivite. Çoğumuzun içinde bir enstrüman çalmak da vardır. Bu dönemi bir fırsata dönüştürebilir, bir enstrüman çalmayı öğrenebilirsiniz. Nota bilginizi geliştirebilirsiniz. Bunun için elinizde enstrüman olmasına da gerek yok. Çeşitli uygulamalar ve internet siteleri aracılığıyla onla müzik aleti çalabilirsiniz. Dinlediğiniz müziklerin duygusunu daha ileri bir seviyeye taşıyabilirsiniz.

Giysi Dolabınıza veya Kitaplığınıza El Atmayı Deneyin

Sürekli ileri bir tarihe attığınız giysi dolabınızı, kitaplığınızı elden geçirmeyi, ayıklamayı, düzenlemeyi şimdi yapabilirsiniz. Eskiler, yenileri, kullanımdan kaldıracaklarınızı, hediye edebileceklerinizi gözden geçirin. Bu, size eşsiz bir keyif verecek, derli toplu bir yaşam alanına kavuşmanıza da yardımcı olacaktır.

Bir Şeyler Üretmeye Çalışın

Üretmek, insana zindelik verir. Beynin hareket etmesini sağlar. Ortaya bir şeyler çıkarmak, zihin sağlığında hayati öneme sahiptir. Aynı zamanda psikolojik olarak da sizi rahatlatır. Daha başka üretimler yapma yönünde teşvik eder. Bu yüzden ortaya bir şeyle çıkarmaya çalışın. Yeni yemek tarifleri öğrenmek, evdeki atıklardan bir şeyler yapmak, bileklik tarzı hobilerle uğraşmak akla ilk gelenler olabilir.

Sanatsal Faaliyetlere Yönelin

Sanatla ilgilenmek ruhu besler. Yeni bakış açıları kazanmaya, bir şeyler yaratmaya, keşifler gerçekleştirmeye yardımcı olur. Bunun için herhangi bir sanat alanında araştırmalar yapabilir, okumalar gerçekleştirebilir, tarihlerini öğrenebilir, online galerileriniz gezebilir, uygulama şansınız varsa uygulamayı deneyebilirsiniz. Sanatçıları daha yakından tanıyabilirsiniz.

Girişim Planlarınızı Gözden Geçirin, Hatta Uygulayın

Farkında olmasak da hepimizin bir girişimci yönü vardır. Fakat bunları çoğu zaman keşfedemeyiz ya da farkına varmayız. Bazen de cesaret edip yapamayız. Bu dönemi bunlar için fırsata dönüştürebilirsiniz. Enerjinizi ve zamanınızı bu yönde kullanabilir, tasarlamalar yapabilir, mevcut şartlarda hayata geçirilebilecekleri hayata geçirebilirsiniz.

Yazma Alışkanlığı Edinin Ay da Geliştirin

Yazmak, insanı rahatlatan en güzel etkendir. Aynı zamanda en iyi düşünme yöntemidir. İlla ki mantıklı, planlı bir şeyler yazmanıza gerek yok. Elinize bir kalem kağıt alıp karalayabilir ya da bir blog açarak dilediğiniz konuda yazabilirsiniz. Bunu bir alışkanlık haline getirebilir, az az ama süreklilik kazandırabilirsiniz. Düşüncelerinizin daha netleştiğini, iç dünyanızda büyük değişimler olduğunu kısa sürede fark edeceksiniz.

Teknolojik Cihazlarınızı Elden Geçirin

Her şey gibi teknolojik cihazlarımızın da bakıma, temizliğe, haraçları vardır. Yoğun iş temposu, okul temposu içinde bunları çoğu zaman aksatırız. Bu da cihazlarımızın kirlenmesine, performanslarının düşmesine, güncelliğini kaybetmesine neden olur. Kimi zaman format atmanız gerekir. Hafıza sorunları, virüs problemleri olabilir. Bunlar üzerinde temizleme, iyileştirme yapabilirsiniz. Bu sayede hem kendi yaşam kalitenizi hem de cihazlarınızın kalitesini yükseltebilirsiniz.

Yaşam Alanlarınıza El Atın. Yaşam Alanınızda Değişiklikler Gerçekleştirin

Evdeki vaktinizi ve hayatınızı düzenlemeye odalarınızı düzenlemekle başlayabilirsiniz. En azından dağınıklıkları toplayabilirsiniz. Bir yerlerde birikmiş fazlalıklarından arındırabilirsiniz. Yeni dekorasyonlar deneyerek bulunduğunuz ortama farklı bir hava kazandırabilirsiniz. Bu sayede daha kaliteli zaman geçirecek, verimliliğinizi artıracaksınız.

Geri Dönüşüm İçin Neler Yapabileceğinize Bakın

Evinizin her yerinde geri dönüşün adına yapabileceğiniz bir şeyler vardır. Mutfağınıza girip bayat ekmeklerinizden bir şeyler yapmayı deneyebilirsiniz. Çöpe atmayı düşündüğünüz plastiklerden, kağıtlardan, kartonlardan farklı tasarımlar yapabilirsiniz. Eksi kıyafetlerinizi kesip biçim farklı tasarımlara imza atabilirsiniz. Sadece hayalinizi kullanmanız ve etrafınıza daha dikkatli bakmanız yeterli olacaktır.

İnternetiniz Üzeninden Sosyal Fayda Sağlayarak Dünyaya Faydalı Olun

Eğer sosyal sorumluluğunuzun olduğunu düşünüyor, bu yönde bir kişiliğe sahip bulunuyor ve dünyanın geri kalanı için bir şeyler yapmak istiyorsanız bunun için illa dışarı çıkmaya gerek yok. Mesela Freerice üzerinde yer alan soruları cevaplayarak yoksul insanlar için yemek yardımında bulunabilir ya da Ecosia arama motorunu kullanarak yaptığınız her arama ile bir ağaç dikmeye katkıda bulunabilirsiniz. Başka sosyal sorumluluk projeleri içinde yer alabilirsiniz.

Hayata Dair Hedefler Listesi Oluşturun. Yapılacaklar Listesi Yapın. Varsa Güncelleme Yapın

Hayat elbet hep evde bu şekilde devam etmeyecek. Hayat normale dönecek. Bu yüzden hayatınızın geri kalanına dair hedefler listesi yapın. Ölmeden önce yapmak istediklerinizi listeleyin. Beyin jimnastiği yapın. Böyle bir listeniz varsa güncelleyin. Sakin kafayla üzerinde bir kez daha düşünün.

Yatırımlarınıza Online Devam Edin

Yatırım yapmaya online olarak devam edebilirsiniz. Birikmişlerinizi kâr edeceğiniz yatırım araçlarında değerlendirebilirsiniz. Fakat bu noktada dikkatli olmalı, mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Tüm dünya piyasalarında bir belirsizliğin olduğunu, bir tereddüt halinin olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

İletişim Becerilerinizi Geliştirme yönünde Çalışmalar Yapın

İletişim, hayatın temelini oluşturur. Özellikle bazı sektörlerde, alanlarda iletişim becerilerinin önemi çok daha büyüktür. Konuşma yapma, diksiyon, vücut dili gibi iletişimi kuvvetlendirici yöntemler üzerinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Bunun için faydalı aktiviteler içinde bulunabilirsiniz. Online eğitimlerden, kaynaklardan yararlanabilir, egzersizler yapabilir, kendinize bir program yapabilirsiniz.

Instagram, Facebook, Twitter hesaplarınız ile sosyal medyaya girişi yapın

Bireysel ya da kurumsal olarak sosyal medyada var olmak artık bir zorunluluk gibi. Uzun süredir böyle bir fikriniz olduğu halde bunu erteliyor olabilirsiniz. Bu dönemde bunu hayata geçirebilir, belli bir konsept halinde hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştıracak sosyal medya hesapları açabilirsiniz. İnternet kullanımının arttığı şu dönemde verimli geri dönüşler elde edebilirsiniz.

Tarihte Bir Yolculuğa Çıkmayı Deneyin

Geçmiş tarihe gitmek aynı zamanda bir seyahattir. Bedeniniz evde olsa da zihninizi dünyanın her yerine, hatta asırlar öncesine götürebilirsiniz. Tarihsel bir kişi, olay, dönem seçerek onun üzerinde derinlemesine araştırma yapabilirsiniz. Araştırdıkça ve öğrendikçe bilginin ağırlığını hissedecek, daha da meraklanacak, hiç de ummadığınız sulara yelken açacaksınız. Yeter ki önyargılı olmayın ve tarihin yazanlar tarafından değiştirilebildiğini alınızdan çıkarmayın. Farklı kaynaklardan, kişilerden; hatta karşıt görüşlerden yaralanmaya çalışın.

İnternette Sörf Yaparak İlgi Alanınızla Alakalı Çok Şeye Ulaşabilirsiniz

İnternetten sörf yapmak eski bir terim olsa da günümüzde verilerin artmasıyla çok daha fazla şeye ulaşmak mümkün. Bir alan, konu üzerinde saatlerce gezinmeniz, binlerce içeriğe erişmeniz mümkün. Hatta bir süre sonra algoritmalar sizi alıp götürecek, nereden nereye geldiğinize kendiniz bile şaşıracaksınız. Dilerseniz Pinterest’te ilgi alanlarınıza dair panolar dahi oluşturabilir, içerikler kaydederek arşiv yapabilirsiniz.

Oyun Oynayabilirsiniz

İnternette ya da bilgisayarda oyun oynamak çoğu kişinin hoşuna gider. Eğlenceli vakit geçirmek için etkili bir aktivitedir. Fakat aşırıya kaçmaması gerek. Aksi taktirde boşa zaman öldürmüş olursunuz. Elbette oyun seçimi de önemli. Düşünme becerinizi geliştirecek oyunlar, strateji oyunları ile kendinizi geliştirebilirsiniz. Burada en önemli unsur oynadığınız oyunun türü ve ayırdığınız süre. Kendinizi kontrol edebilmeli, süre koymalı ve o süre sonunda kapatabilmelisiniz.

Geleneksel Oyunlar İle Eğlenmeyi Deneyin

Oyun dendiği zaman aklımıza ilk gelen dijitaller olsa da tavla, satranç, puzzle, bulmaca gibi oyunlar da vardır. Bunlar ile ortaya bir şeyler çıkarabilir, eğlenebilir, zihin egzersizleri gerçekleştirebilirsiniz. Tek başınıza ya da sevdiklerinizle hoş vakit geçirebilirsiniz.

Uyku Düzeninizden Taviz Vermeyin. Yoksa Edinin

Tüm dünyayı saran korona virüsle savaşta bağışıklık sisteminin önemi büyüktür. Bu yüzden uyku düzeninize önem vermelisiniz. Zaman alıcı ve zor olsa da üzerine gitmeli, kendinize kurallar koyarak kaliteli bir uyku uyumalısınız.

Kişisel Bakım Gereksinimlerinizi Yerine Getirin

Şu virüs günlerinde kişisel bakımın, hijyenin önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Hijyene çok daha fazla dikkat etmemiz gerekmektedir. Bu dönemde kişisel bakımınıza zaman ayırabilir, hızlıca yapmak zorunda kaldığınız bakımları uzun uzun gerçekleştirebilirsiniz.

Dikkat Dağınıklığınızın Önüne Geçin

Dikkat dağınıklığı ya da odaklanma sorunu hemen hepimizin problemidir. Her an dikkat dağıtıcı etkenlerle karşı karşıyayız. Fakat bu dönemde evde dikkat dağınıklığınızı giderebilir, bunun için egzersizler, araştırmalar yapabilir, taktikler geliştirebilirsiniz.

Detoks Uygulamaya Sosyal Medyayı da Dahil Edin

Gündem çok yoğun. Uzak kalmak mümkün değil. Fakat belli bir süre ayırıp sosyal medyada detoks uygulamak faydalı olacaktır.

Bahar Temizliğinizi Yapın

Koronavirüsten korunabilmek için kişisel hijyen dışında yaşam alanlarının da hijyenik olması gerekiyor. Zaten bahar ayları da geldi. Bunu fırsata çevirebilir gününüzü ev temizliğine ayırarak hem aktivite bulmuş hem de yaşam alanınızı hijyenik şekilde toparlamış olursunuz.

Hızlı Okumaya Yönelik Çalışmalar Yapın

Hayatın koşturmacası içinde çoğumuz okumaya yeterli zaman bulamıyoruz. Fakat bulduğumuz zamanlarda hızlı okuyarak daha fazla okuma gerçekleştirebiliriz. Bu dönemde hızlı okuma tekniklerine yatırım yapabilirsiniz. Düzenli patiklerle okuma hızınızı zamanla bir hayli arttırabilirsiniz.

Paranızı Yönetme Konusunda Çalışmalar Yapın

Para, hayatımızın her zaman içindedir. Çoğumuzun da az çok olduğu fark etmeksizin sahip olduğumuz parayı verimli yönetememe sorunu vardır. Bu konuda araştırmalar yapabilir, planlar hazırlayabilir, para yönetimi konusunda gelişme kaydedebilirsiniz.

Kaygılarınızla Başa Çıkmayı Öğrenin ve Yöntemler Tespit Edin

 

Endişeler, kaygılar insan hayatını içten içe yönlendirir. Çoğu zaman sonuçlarını aldıktan sonra fark edersiniz. Sonuçları da genelde olumsuz, hüsran olur. Oysa bunlarla yüzleşmek, nasıl üstesinden gelebileceğinizi öğrenmek kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden birisidir. Bu dönemi bu yönde değerlendirebilirsiniz.

Sizi Neyin Motive Ettiğini Bulun

Motivasyon, başarıyı getirir. İnsan elindekine, hedefine ne kadar motive olursa o kadar başarılı olur, hedefine kolay ulaşır. Fakat önce sizi neyin motive ettiğini bulmanız gerekir. Motive eden detayları keşfetmeniz gerekir. Bunu yaptığınız taktirde hayatınızın geri kalanında işlerinizi çok daha kolaylaştırabilirsiniz.

Hayal Edin

Hayal kurmak, aslında bir zenginliktir. Her şeyinizi alabilir, sınır koyabilirler ama hayallerinize asla. Yoğun hayat temposu çoğu zaman hayal kurmayı, hayallerinizin peşinden gitmeyi aklınızdan çıkarır. Fakat hayatta bütün güzellikler bir hayalle başlar. Tıpkı çocukluğunuzdaki gibi hayallere dalabilir, kendinize uçsuz bucaksız bir dünya yaratabilirsiniz.

Hayallerinizi Gezi Planlarıyla Süsleyin

Hayatın bir zaman sonra normale döneceğini unutmayın. Dünya asırlardır ne salgınlar atlatmıştır. Alın bir dünya haritası elinize ve bir gezi rotası çizin. Elinizin altında bir seyahat planınız olsun. Günü gelince kullanırsınız.

Kendinize Ek Kariyer Hazırlayın

Hayatın ne getireceğini kestirmek imkânsız. Özellikle ülkemiz gibi insanların hayatına dış müdahalelerin çok fazla olduğu yerlerde! Bir gecede bütün kariyeriniz, emekleriniz yağmalanabilir. Bu yüzden daima ikinci bir kariyer planınızın olmasında fayda var. Bunu yapmak için bu dönemi en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

Zamanınızı Yönetin ve Günlerinizi Planlayın

Zaman çok hızlı akıyor. Evde olsanız da zamanı durduramıyorsunuz. Üstelik amaçsızca akışına bıraktığınız taktirde zamanın çok daha hızlı geçtiğini görürsünüz. Bu yüzden zamanınızı yönetin. Günlerinizi planlayın. Bunu bir alışkanlık haline getirmeyi ve hayatınızın geri kalanında kullanmaya özen gösterin.

İlginizi Çekebilir

Doğuştan Mı Lider Olunur ?

Ülke ya da bir şirket olması fark etmeksizin her bir topluluğun kendine yol gösteren bir …