Ana Sayfa / İş Hayatı / Stajyerlere Tavsiyeler, İş Hayatınızda Çok Yardımcı Olacak Çok..

Stajyerlere Tavsiyeler, İş Hayatınızda Çok Yardımcı Olacak Çok..

İşin teorik kısmını öğrendiğiniz eğitim hayatınızın sonunda, bu bilgileri pratiğe dökebilmeniz için sizlere çeşitli staj eğitimlerine katılmanız istenir. Peki staj eğitimi bizlere neler kazandırır? İyi bir stajyer olmak için nelere dikkat etmek gerekir?

Verimli Bir Staj Dönemi Sizi İş Hayatına Hazırlayan Bir Süreçtir!

Staj yapmak hem staj yapan kişiler hem de işverenler açısından oldukça faydalıdır. Ancak ülkemizde son yıllarda istediğiniz alanda staj yapabileceğiniz yer bulmak zorlaşmıştır. Staj yapma imkanı bulduğunuz işletmede azim ve istekli bir şekilde çalışmaya gayret edin. Araştırın, sorun, öğrenin, merak duygunuzdan yararlanın. Staj döneminde elde ettiğiniz deneyimler sizi iş hayatınıza ileriye taşıyacak unsurlardır. Staj süreci doğru değerlendirildiği takdirde şirketlerin ihtiyacı olan, potansiyeli yüksek kişilerden birisi olarak fark edilirsiniz. İş hayatını yaşayarak öğrendiğiniz için, yeni işe başladığınızda yaşanacak zorlukları en düşük seviyeye indirmiş olursunuz.

staj-dönemi

Stajyerlere Tavsiyeler

  1. Staj yapacak yer bulma sıkıntısı yaşamamak için biran önce staj başvurularınızı yapın. Farklı şirketlere müracaatta bulunun. Ne kadar çok yerde staj yaparsanız o kadar deneyim kazanmış olacaksınız. Unutmayın deneyim her şeydir!
  2. Uzun süren stajlar yapmaya çalışın. En az 3 ay sürecek şekilde yapılan stajların, katılımcılar için daha faydalı sonuçları olduğu belirtilmektedir. Uzun dönem staj imkanı sunan firmalarla çalışarak, mesleki yönden gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.
  3. Kendinizi staj yaptığınız şirketin bir çalışanı gibi görün. Aidiyet duygunuz geliştikçe, daha istekli ve öğrenmeye açık hale geleceksiniz. Takım çalışmasına kendinizi alıştırın.
  4. Staj yaptığınız firma, kariyer hedeflerinizi gerçekleştirebileceğiniz fırsatlar sunan bir firma ise, firma yetkilileri ile iyi ilişkiler kurmalı, onlar için değerli ve vazgeçilmez birisi olduğunuzu hissettirmelisiniz. Firma içinde size referans olabilecek kişilerle tanışın.
  5. Formaliteden, sadece staj süresini doldurmak amaçlı staj yapmayın. İlerde iş hayatınıza başladığınızda, şaşkınlık yaşamak istemiyorsanız, staj dönemlerinde eksikliklerinizi fark edip, kendinizi geliştirmeye odaklanın.
  6. Staja zamanında gelin. Planlı, dakik olmayı öğrenin. İş ortamındaki kılık kıyafet düzenine uymaya gayret edin. Bu davranışlarınız, işverenlerde olumlu etkiler bırakmanızı sağlayacaktır.
  7. Sorumluluk almaktan çekinmeyin. Hata yapmaktan korkmayın. Bu dönemde yapacağınız hatalar, size yeni bilgi birikimlerinin kapısını açacak. Sizden istenen sorumlulukları yerine getirerek, özgüveninizi arttırmış olacaksınız.
  8. Sizden istenen işleri, şevkle yerine getirin. Usanmayın. “Büyük yolculuklar, küçük adımlarla başlar.”
  9. Öğrendiklerinizi bir yere kaydedin. İlerde bu bilgilerin ne kadar işinize yaradığınızı görüp hayret edeceksiniz.
  10. Staj yaptınız işletmede, kendinize rol model olabilecek kişilerle iletişime geçerek, onların deneyimlerinden yararlanmaya çalışın. Onların altın değerindeki tavsiyelerini hayatınıza uygulamaya başlayın.

Özellikle iş mülakatlarında geçmiş iş tecrübeleriniz sorulduğunda, staj yapmış adayların olumlu yanıt vermeleri, işe kabullerinde onlara avantaj sağlamaktadır. Sizi iş hayatının yoğunluğu ile tanıştıran, yeni deneyimlere sahip olmanızı sağlayan staj dönemlerini en güzel şekilde değerlendirmeye çalışmalısınız.

 

İlginizi Çekebilir

Önemli Bir Toplantı Öncesi Yapmanız Gerekenler Hazırlıklar

Şirketin başarısı için önemli olan çeşitli yönlerden biri de toplantılardır. Operasyonel süreçler, değişimlerin tanıtımı, yeni …