Tutanlar Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş.
Otomotiv
Çorlu, Tekirdağ
24.822 ziyaretçi 4 takipçi

Tutanlar Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. Hakkında

Otomotiv Sektöründe 58 Yıllık Tecrübe: Tutanlar Otomotiv

Tutanlar Otomotiv Tic. Ltd.Şti. yolculuğuna 1956 yılında Ankara’da Mercedes- BENZ’e orijinal parça üretimi yapan küçük bir işletme olarak başladı. 1992 daha büyük hedeflere ulaşmak amacıyla gerçekleştirdiği yeni yapılanmayla üretim yolculuğu 1 adet üniversal torna tezgâhı 1 adet freze tezgâhı 1 adet matkap tezgâhı ile İstanbul’un İkitelli semtinde başladı. 1997 çoğalan taleplere karşılık verebilmek için üretim potansiyelini artırmak adına 1 adet yeni (Okuma LB25) CNC torna, 1 adet (Okuma MC500), 1 adet üniversal torna makinesi, 1 adet freze makinesi ve 1 adet matkap tezgâhını imalathanesine katarak üretimlerine Esenyurt İstanbul’da devam etmiştir.

Kalitesini dünya çapında kabul ettirmiş bir Türk markası olan ve aralarında OEM olarak parça ürettiği sektör liderlerine ve 36 ülkeye ihracatı olan WEGER markasının yurtdışı satış ve pazarlama şirketi olarak 1999 yılında Global Otomotiv San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. Şirketini kurmuştur.

Tutanlar Otomotiv, 2011 yılındaki yeni yatırımlarıyla birlikte yüksek teknolojili cihazlara sahip bir fabrikaya dönüşmüştür. Üretim hattına 25 adet yeni ileri teknolojili CNC torna ve 30 adet CNC işleme merkezi katılırken, yine grup şirketi olan ve Kayseri’de bulunan Orta Doğu Döküm fabrikasının kapasitesi aylık 500 tona ulaşmıştır.

Tutanlar, 2012 yılında fren diski, fren balatası hattı bölümünü faaliyete geçirmiştir. 2014 yılında Volan Dişli Sanayi A.Ş.’yi bünyesine katarak dişli üretimine de başlamıştır. Bugün Türkiye otomotiv sektörünün büyükleri arasına giren Tutanlar Otomotiv Tic. Ltd. Şti. ve Global Otomotiv San. ve Dış Tic. Ltd. Şti., dünyanın önemli ağır vasıta, ticari araç ve binek arabalarına yedek parça sağlamaya devam etmektedir.

Tutanlar Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. İş İlanları