İlkumutlar Eğitim Kurumları
Eğitim
Yenimahalle, Ankara
4.717 ziyaretçi 2 takipçi

İlkumutlar Eğitim Kurumları Hakkında

İlkumutlar Eğitim Kurumları "Çocuklarımızın mutluluğu, mutluluğumuzdur" ilkesi ile 2001 yılında açılmış olup, 2006 yılından itibaren yepyeni bir anlayış ve eğitim kadrosuyla eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programları doğrultusunda Drama, Müzik, Bilgisayar, Satranç, Sinema, Tiyatro ve Gezilerle desteklenmiş eğitim programlarıyla da hizmet vermekteyiz. Eviniz kadar güvenli, sıcacık bir aile ortamında, duyarlı bir eğitimci sorumluluğu ve deneyimi ile yola çıkan ekibimizin en önemli amacı, değerli ve önemli olduklarının farkında olan, özgüvenli, kendi kararlarını verebilen, öğrenme isteği gelişmiş, meraklı, yaratıcı, etkin ve mutlu çocuklar yetiştirmektir.

Okulumuzda Montessori eğitimi uygulanmakta, her öğrencinin zeka yapısı ve öğrenme açısından diğerlerinden farklı olduğu ifade edilen Çoklu Zeka kullanımı ile etkin öğrenme sağlanmaktadır.

Montessori eğitiminin temeli çocuğun kişiliği ile ilgilidir.Bireyin ve insan kişiliğinin öne çıkarılması, bu anlamda eğitimde yöntemin değil,insan kişiliğinin esas alınması gerektiğini ifade eden bir modeldir.Bu modelde eğitimcilere düşen görev, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak ve gizil güçlerini harekete geçirmelerini sağlayarak, gelişim süreçlerinde onlara destek vermektir.

Günümüzde; yaratıcı, sorgulayan, kendine güvenen, karşılaştığı problemleri çözebilen, sosyal çocuklar yetiştirmedeki en geçerli model “Montessori Eğitimi”dir. Montessori Eğitiminde; çocuklar, öğrenmede aktif, seçici, karar verici öğretmenler ise teşvik edici, öğrenmeyi kolaylaştırıcı konumdadırlar.

İlkumutlar Eğitim Kurumları İş İlanları