Ana Sayfa / Güncel Haberler / Yaratıcı Cv’si Sayesinde Onlarca İş Teklifi Aldı

Yaratıcı Cv’si Sayesinde Onlarca İş Teklifi Aldı

Paris’te yaşayan Philippe Dubost aradığı bir iş bulamayınca farklı bir fikirle işverenlerin dikkatini çekmeye karar verdi.

Alışveriş sitesi Amazon’da CV düzenleyen Dubost kendisini de sitede satılan bir ürün gibi tanıttı. Dubost özgeçmişine “alıcılar” için bir de not ekledi: “Stoklarımızda sadece bir adet kalmıştır.”

Independent’in haberine göre “dil seçenekleri” bölümüne kendi bildiği dilleri yazan Dubost dünyanın her yerine “gönderilebileceği” notunu da ekledi.

CV’sini inceleyip kendisiyle ilgilenenler için “Sepete ekle” butonunu kullanmalarını tavsiye eden Dubost kendisini bu yolla işe alma potansiyeli olan “müşteriler”in doldurması için bir de form oluşturdu.

Sıra dışı CV’sini iki günde hazırladığını belirten Dubost “Ürün bilgisi” ve “Ürün detayları” kısımlarına da kendi bilgilerini ekledi.

Özgeçmişiyle sosyal medyada da adından söz ettiren genç girişimcinin kısa bir sürede 100 işverenden iş teklifi aldığı bildirildi.

Philippe Dubost’un kendini satın alınabilir bir ürün gibi tanıtması hem oldukça ironik hem de iş bulmasından daha büyük faydalar sağlayabilecek bir girişim. İş bulma sürecinde rekabetin yoğunluğu nedeniyle birçok cv’nin okunmadan bir kenara atıldığını göz önünde bulundurduğumuzda iş bulmayı bu kadar hızlı bir şekilde Dubost’tan daha verimli bir yöntem olamazdı.