Ana Sayfa / Makaleler / İş Hayatına İlk Adım; Cv

İş Hayatına İlk Adım; Cv

Yeni bir başlangıç yapmaya karar verdiniz ve size uygun olduğunu düşündüğünüz sektörde çalışma alanları buldunuz. Şirketler, fabrikalar, ajanslar hepsini arayıp tarayıp seçimlerinizi yaptınız. Peki ya nasıl iletişime geçeceksiniz. Onların aradığı insan olduğunuzu nasıl göstereceksiniz. Tabi ki de iş yerinize sizden önce giden CV’niz ile.
Yeni bir ortama girerken hem en iyi yönlerimizi göstermek hem de doğal olmak isteriz değil mi? İşte CV hazırlarken de buna dikkat etmeliyiz. Sonuçta iş hayatı insan yaşamında önemli bir yere sahip ve doğru tercihler yapılmalı.

cv olustur,cv hazırlama,cv örnekleri

CV Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken Teknik ve Pratik Birkaç İpucundan Bahsedelim!

  • Öncelikle teknik ayrıntıları çözelim. Mesela kesinlikle word formatında göndermeyin CV’nizi. Genellikle pdf format en ideal olanıdır. Yaratıcı bir çalışmanız var ise de üzerinde oynanmaya imkan vermeyecek formatlarda işverene ulaştırırsanız sizin için iyi olacaktır.
  • Bitmiş işlerinizden, dahil olduğunuz projelerden ve bağ kurduğunuz şirketlerden bahsedin. Sektöre yabancı olmadığınızı gösteren terimler ve detaylar işe yarayacaktır.
  • Kolay okunur, gözü yormayan, sade ve kaliteli bir sayfa hazırladıysanız içiniz rahat olsun. CV’niz diğerlerinden önde demektir. Unutmayın mesaisini binlerce CV okuyarak geçiren birinin gözünde fark yaratmalısınız. Kimse bir kağıt üzerinde saatler harcamak, anlamaya çalışmak istemez.
  • İşinizin tanımını yaparken veya önceden çalıştığınız işlerdeki pozisyonunuzu anlatırken öyküleyici dilden kaçının. Maddeler halinde net cümlelerle ifade edin.
  • Yaratıcı bir cv hazırlamak istiyorsanız eğer, sektörü iyice araştırmalısınız. Eğer bir reklam ajansına grafiker olarak başvuruyorsanız emin olun CV’de kullandığınız yazı fontu bile didik didik incelenecektir.

cv oluştur

CV’nizi Mail Yolu ile İletiyorsanız!

iş yerlerine mail gönderme

Mesai saatlerinde iletmeye özen gösterin. Zira hafta sonu biriken mailler arsında kaybolabilir. Ayrıca mailinizin sonuna kibar bir dil ile ‘olumlu veya olumsuz geri dönüşlerinizi bekliyorum’ gibi bir kalıp kullanırsanız çok iyi olur. Maili bir robota değil tıpkı sizin gibi bir insana iletiyorsunuz, insani diyaloglar kurmak faydalı olacaktır.
Mail atarken konu olarak başvurduğunuz pozisyonu ve adınızı soyadınızı yazın. Konusuz mailler gözden kaçmaya mahkumdur. CV dosyanızın adını da adınız-soyadınız olarak veya adınız-soyadınız-yıl olarak değiştirmeniz mailin ardından CV’nizin kaybolmamasını sağlar.
CV iş hayatındaki ilk ve en gözle görülür adımıdır, özenli olmalıdır. Her geçen gün CV’nizi büyütmeniz dileğiyle.

İlginizi Çekebilir

Özgeçmişiniz 30 Saniye Testini Geçiyor Mu ?

Birçoğunuz özgeçmiş ve 30 saniye testi arasındaki ilişkiyi duymuşsunuzdur. Detaylı şekilde açıklamak gerekirse, Totaljobs’ta görev …