Ana Sayfa / Makaleler / CV Nasıl Oluşturulmalı?

CV Nasıl Oluşturulmalı?

CV Nasıl Yazılır?

Özgeçmişiniz öncelikle anlaşılır bir dille yazılmış olmalı. Kendinizi en sade şekilde açıklamalısınız. Temel olarak birinci tekil ya da üçüncü tekil şahıs olarak kendinizden bahsetmeli, resmi bir söyleme sahip olmalısınız.

Özgeçmişinizi yazmadan önce mülakata çağrılmak için öne çıkarmak istediğiniz yetenekleri ve başarılarınızı bir kenara yazın. Kişisel ve iletişim bilgilerinizi oldukça açık bir şekilde sayfanın en başına, görünür bir alana yerleştirmeye özen gösterin. Ters kronolojik sıralama ile özenle tüm eğitim ve deneyim bilgilerinizi ekleyin. Eğer bu sıralamalarda açıklamak istediğiniz başarılar veya ayrıntılar varsa oldukça kısa olacak şekilde, deneyim ya da eğitimlerin altına bir cümle ile eklemeler yapın. Eğer hedef odaklı bir başvuru yapacaksanız deneyimlerinizi eğitim bilgilerinizden önce yazmanız sizin için daha doğru olacaktır. Örnek özgeçmişlere bakarak dikkatinizi çeken detaylara odaklanın ve siz de aynı şekilde CV’nize o detayları eklemeye çalışın. Kenara yazmış olduğunuz yetenek ve başarıları CV’nizde en uygun alana kısaca yerleştirin ya da kariyer hedefi olarak ekleme yapın. Özgeçmişinizin sonuna aktif şekilde araç kullanıp kullanmadığınız gibi başvuru yapacağınız iş için önemli olacak bilgileri ekleyin. Eğer referans vereceksiniz iletişim bilgilerinin oldukça açık olmasına özen gösterin.

cv olustur

11 Adımda Mükemmel Bir CV Oluştur;

1- Özgeçmişiniz için merak uyandırıcı olacak bir ön yazı hazırlayın.
2- Oldukça sade ve anlaşılır bir dil seçin.
3- Yazım kurallarına dikkat edin.
4- Gereksiz ve fazla olan tüm bilgileri bir kenara bırakın.
5- CV’nizin asla 2 sayfayı geçmesine izin vermeyin.
6- CV’ye koymak için seçeceğiniz resmin vesikalık ve resmi olmasına özen gösterin.
7- Kariyer hedefinizi net belirleyin ve bu hedef doğrultusunda bir içerik oluşturun.
8- Tüm eğitim ve deneyim bilgilerinizi düzenli şekilde güncelleyin.
9- Yabancı dil bilginizi derecelendirerek yazın.
10-Hobileriniz hakkında az ve öz bilgi verin, abartmaktan kaçının.
11- Referans eklemeye özen gösterin.

İlginizi Çekebilir

Türkiyenin Yakışıklı Jönlerinin Eski Meslekleri

Televizyonda sıklıkla görmeye alıştığımız isimlerin gerçek mesleklerini öğrendiğinizde bir hayli şaşıracaksınız. Bu gün birçok genç …