Ana Sayfa / Güncel Haberler / 9. İstihdam ve Kariyer Günleri Zirvesi Arel Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştuk

9. İstihdam ve Kariyer Günleri Zirvesi Arel Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştuk

Arel üniversitesi 9. istihdam ve kariyer günleri kapsamında cvbenim.com ailesi olarak zirvenin göbeğindeydik. Bulunduğumuz ortamın kalitesi ile kendimize olan özgüvenin harmanlanmasıyla istihdamı artırmak adına kalıcı görüşmelerde bulunduk.

Sefa köy ve Tepe kent yerleşkelerinde 3-4 Mayıs tarihleri arasında öğrencilerle bir araya gelindi. Zirveye yoğun bir talep vardı. Fazlasıyla istihdam büroları ve insan kaynakları firmaları katıldı ve cvbenim.com’a ilgi beklenilen talebin üzerindeydi. 2 gün boyunca standımıza olan ilgi karşısında öğrencilerin cvbenim.com’a pek de yabancı olmaması yoğunluğun başlıca etkeni oldu. 2 gün içerisinde katılımcı öğrencilere mezun olduktan sonra kararsızlık ve ikilem yaşamamaları için cvbenim.com farkıyla önceden tanışan bireylerin okul bittikten sonra rahat bir iş ortamına adım atması kaçınılmaz sonları olacağının garantisi sunmuş bulunduk.

arel üniversitesi cv benim

Daha kapsamlı bilgilerinde anlatıldığı standımızda işsizliğin Türkiye genelinde artış gösterdiği bu dönemde birçok mezun arkadaşımızın işsiz kaldığı, bölümü dışında mecburi farklı işlerde çalışan bireylerin olduğu yaşam standartlarını zorlayan durumlarda cvbenim.com ailesi içerisinde on binlerce iş ilanından bahsettik. Kendi mesleğinize uygun severek yapacağınız işi mezuniyetten çok kısa süre içerisinde icra etme fırsatı sunduk.

Gerek bizimle beraber yol alan arkadaşlarımıza gerekse bizi yeni tanıyan birçok gençlerimize sadece iş imkânından ziyade okuduğu bölüm sonunda hangi pozisyonlarda istihdam sağlayacağına branşları dışına çıkma durumunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine varana kadar söyleşilerde bulunup gerekli analizlerin yapılması gerektiği tanısına vardık. Bu hoş sohbetlerimizi ileride kendi mesleğini icra eden mutlu bir nesil elde etmek adına olduğu aşikârdır.

kariyer günleri

Henüz okuduğu bölümle bağdaşmayan mezun olduktan sonra kendisini nelerin beklediğini bilmeyen bireylerin varlığı, sırf ailesi uygun gördü diye ya da puanı hayalindeki mesleğe yetmediği için pek de bilgisi olmadığı halde gönülsüz okunan bölümlerde olan azınlık öğrencileri de göz ardı edemezdik. Gerekli bilgilerin aktarılmasıyla bir çok cvbenim.com’a ilgili kişilerin kafalarındaki soru işaretlerini çözüme kavuşturduk. Çekingen bir neslin yetiştiği iş aramaktan bile korkan, geri çağrılmama durumunda yaşayacakları hüsranı tahmin ettiğimiz için kişilerin iş imkânlarını korumalarını onlara aşılamak ve cesaretlendirmekte cvbenim.com başlıca görevlerindedir.

cv nasıl oluşturulur

2 gün boyunca sürekli bilgi alışverişi yaptığımız ve düşüncelerine değer verdiğimiz öğrencilerimiz ile zirve boyunca istişarelerde bulunduk. Sitemizde bulunan en sağlıklı şekilde size aktarılan cvleri doldurup site içerisinde en hızlı şeklide görüntülendiğinden ve geri dönüşlerin oldukça fazla olduğundan bahsettik. Öğrencilerden aldığımız fikirlere değer verip onların istediği gibi mutlu olacakları yaşam alanları oluşturmak için gerekli düzenlemelerin notunu aldık.

Cv için en başarılı özgeçmişi oluşturmak adına verilen taktikler ile diğer özgeçmişleri silip süpürmesini sağlayacak bilgileri paylaştık. Görüşmeye gittiğiniz ilk günde idari birimi ya da insan kaynaklarını nasıl etkileyebileceklerine dair verilen ipucular sayesinde öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenlerini hareketlendirdik. İstenilen iş kapmanın ilk yolu çok iyi hazırlanmış bir özgeçmiş olduğunu ve özgeçmişin tüm aşamaları için gerekli bilgileri paylaştık. Cvbenim.com’un kendinizi rahat hissettiğiniz güvendiğiniz ve en hızlı iş bulma sitesi olduğundan da bahsetmeyi unutmadık. Birçok öğrencimizin bunun farkında olup zirve sırasında uygulamamızı indirip edindikleri bilgiler ile bir özgeçmiş hazırlamışlardı bile.

arel üniversitesi cv benim

Bu umut dolu gençliğin bizimle beraber olması ilgi ve alâkaları ile varlığımızın amacının sadece onlar olduğunu bilmeleri bize en derin duyguları yaşattı. Arel üniversitesi ve tüm katılımcılarına bir kez daha teşekkür eder umut dolu gençliğin istihdamı arttırdığı günlere gelmesini cvbenim.com ailesi olarak temenni etmekteyiz.