Ana Sayfa / Güncel Haberler / 7 yaşındaki kız Google’a iş başvurusunda bulundu,Google’dan cevap CEO’dan geldi.

7 yaşındaki kız Google’a iş başvurusunda bulundu,Google’dan cevap CEO’dan geldi.

7 yaşlarında olmasına rağmen görkemli bir zekaya haiz olan Chloe Brigdewater, babasının yardımıyla Google’a bir mektup yazdı. Google Yönetim Kurulu Başkanı Sundar Pichai, Chloe’nın mektubuna bizzat cevap verdi.
7 yaşındaki Chloe Bridgewater, babasının görüşüne nazaran çok etkili bir kariyer hitabının arkasından, bir çok dehanın ziyaret ettiği bir sayfayı ziyaret etmeye karar verdi: Google kariyer sayfası.

Küçük kız, Google’da çalışmak için geliştridiği uygulamanın sürümünü gönderdikten sonrasında bir cevap bekledi. Çirkin ve rahatsız edici otomatik cevaplar yerine bizzat, şirketin CEO’su Sundar Pichai’den bir mektup aldı.

Google da Yönetim Kurulu Başkanı ve minik kız arasındaki bildirişimi doğruladı.

Google, genç kızın iş başvurusunu tatlı bir üslupla reddetmişti. Aslen bu ret bile sayılmazdı. Pichai, destekleyici mektubunda “Okulunu bitirdikten sonrasında iş başvurunu almayı sabırsızlıkla temenni ediyorum “ifadelerini kullanarak, genç kızı teşvik etti. Hatta Pichai, “Bence aklına koyduğun her şeyi yapabilirsin” ifadelerini kullandı.

Söz konsu olay, kızının babası Andy Bridgewater’a sordurulmuş olduğu sorular ile mümkün olmuştu. Andy, kızının ısrarlı sorularına maruz kaldı ve çalışılacak en iyi yerin neresi olduğunu sordu.

Bridgewater, ufak kızına Google’ı anlattı: “Google’ın başarılı ve yaratıcı olduğunu vurguladım. Bundan dolayı internette bulduğum ofislerinin resimlerini ve yapmış oldukları mükemmel şeyleri ona gösterdim.”

“Sevgili Google Patronu,

Adım Chloe ve yetiştiğim süre Google”da çalışmak istiyorum. Ek olarak bir çikolata fabrikasında çalışmak ve Olimpiyatlarda yüzmek isterim. Cumertesi ve Salı günleri yüzmeye giderim. Babam bana Google’da çalışırsam puflarda oturabileceğimi, kaydıraktan kayabileceğimi ve go kart sürebileceğimi söyledi. Bilgisayarları çok seviyorum ve oyun oynadığım bir de tabletim var. Babam bana bir robotu karelerin içinde yukarı va aşağı taşıyabileceğim bir oyun verdi ve bu oyunun bilgisayarları öğrenmem için iyi olabileceğini söyledi. Babam bana bir gün bilgisayar alacakmış. Öğretmenlerim anne ve babama derslerimde başarılı, yazmada, mevzuşmada ve yüzmede iyi olduğumu söylemiş oldu. Babam bana eğer bu şekilde iyi olmaya devam edersem ileride Google’da çalışabileceğimi söyledi. Kardeşim çok zekidir ama 5 yaşında ve hala bebeklerle oynamayı ve giydirmeyi seviyor. Babam bana Google’da çalışabilmem için sizin için uygulama yapmam gerektiğini söylemiş oldu. Fakat ben onu iyi mi yapacağımı bilmiyorum fakat babam şimdilik bir mektup yazmamanın da kafi olacağını söyledi. Mektubumu okuduğunuz için teşekkür ederim, daha önce sadece Noel Baba’ya mektup yazmıştım.”