Ana Sayfa / Özgeçmiş / Cv (Özgeçmiş) Nasıl Oluşturulur?

Cv (Özgeçmiş) Nasıl Oluşturulur?

Özgeçmiş oluşturma konusunda acemi olduğunuzu düşünüyorsanız veya ilk defa bir özgeçmiş (cv) hazırlamak üzere iseniz; yapmanız gerekenler arasında profesyonelce hazırlanmış ve doğru bir şekilde oluşturulmuş cv örneklerini inceleyerek işe koyulabilirsiniz.

Bunun yanında yine profesyonel hizmet veren iş arama siteleri de imdadınıza yetişebilir. Kariyerinize yön veren araçlardan biri olan iş arama sitelerinin seçimi de ayrıca önemli bir konudur.

Cv hazırlama aşamasında kişisel bilgilerinizi doğru ve eksiksiz şekilde girmelisiniz. Noktalama ve imla kurallarına uygun, düzgün ve anlaşılır bir dille yazılmış özgeçmiş daima öndedir. Birkaç profesyonel cv yi incelediğinizde göz alışkanlığı olacak ve bu da size olumlu olarak geri dönecektir.

Yine de özgeçmiş oluştururken zorluk yaşıyorsanız, tecrübe sahibi tanıdıklarınızdan da yardım alabilirsiniz. Ayrıca; her şeye rağmen özgeçmiş oluşturamıyorum ya da özgeçmişimi hazırlarken zorlanıyorum diyorsanız, yeni mezun veya eğitimine devam eden bir işçi adayı iseniz hiç endişelenmeyin…

Bu konuda siz gençlere yönelik hazırlanmış olan CvBenim.com Yeni Nesil İş Arama sistemini de inceleyebilirsiniz.

Kişisel Bilgiler:

Özgeçmiş size ait olduğu için kendi kişisel bilgilerinizi burada paylaşmalısınız. Ad, soyad, doğum tarihi ve yeri, uyruk, medeni hali bilgisi gibi… bilgiler kişisel bilgilerdir.

Eğitim Bilgileri:

Burada okuduğunuz okul ve bölüm bilgileri, eğitim süresi, mezuniyet tarihi gibi bilgiler bulunmalıdır.

Kurs/Seminer bilgileri:

Şimdiye kadar katıldığınız ve katılmakta olduğunuz kurs ve seminerler hakkında bilgiler bulunmalıdır.

Hobi/İlgi alanları:

Bu kısım da yine sizinle ilgili olup yapmaktan hoşlandığınız etkinliklerin bigisi girilmelidir.

Referanslar:

Referans olarak tabiri caizse size kefil olabilecek kişilerin ismiyle birlikte iletişim bilgileri yeralmalıdır.

Başarılı bir özgeçmiş doğru ve yeterli bilgileri barındırmalıdır..

İlginizi Çekebilir

Özgeçmişiniz 30 Saniye Testini Geçiyor Mu ?

Birçoğunuz özgeçmiş ve 30 saniye testi arasındaki ilişkiyi duymuşsunuzdur. Detaylı şekilde açıklamak gerekirse, Totaljobs’ta görev …